Asuntolainalaskuri nordea

Haetko kenties asuntolainaa tai ehkä vasta pohdit olisiko se järkevää. Tässä muutamia ideoita, joihin kannattaa tutustua kun olet lopulta hakemassa lainaa tai lainatarjousta.

1. Mikä on lainan määrä. Sopiva määrä koskee sekä sinun tarpeita, että myös maksukykyä. Korot ovat aina isoja summia, kun puhutaan asuntolainoista, joten lainaa ei pidä ottaa liikaa tai se käy kukkarolle kivuliaaksi. Parasta olisi löytää juuri sellainen lainan summa, jolla saat mitä haluat, mutta et yhtään enempää.

2. Mikä on lainan korko. Koroissa kannattaa tietysti tuijottaa määrää sekä mihin sen sitoo. Historiallisesti korot heilahtelevat paljonkin, joten siihen kannattaa varautua nyt, vaikka korot olisivatkin pysyneet kohtuullisen matalina viime vuodet. Mieti siis kuinka alas voisit kinua korot ja mihin haluat sitoa sen. Toisaalta kysy myös mahdollisesti suojauksesta korolle.

3. Kuinka pitkä laina on. Paras vaihtoehto on aina maksaa laina mahdollisimman nopeasti pois. Korot syövät tulojasi turhaan, jos ne olisi mahdollista maksaa pois nopeammin. Ota lyhin mahdollinen laina-aika ja maksa silloinkin laina vielä nopeammin pois.

4. Haluatko lainallesi vakuutusta tai muuta suojausta. Aina on mahdollista, että talo palaa alta tai jotain muuta ikävää tapahtuu. Miten toimi silloin? Lainasi ei häviä, vaikka niin kävisi. Ota tämä huomioon ja kysy vaihtoehdoistasi.

5. Onko mahdollista, että tarvitset lyhennysvapaata? Kysy mahdollisuudesta ja vaihtoehdoistasi. Asia kannattaa ottaa huomioon, kun tekee lainasopimusta.

Nordea asuntolainalaskuri

Nordean laskuri selvittää ensin sinun tarpeesi lainan määrästä ja kyvystä maksaa lainaa. Tämä on varsin järkevää ja voit samalla miettiä omia kulutustottumuksiasi.

Seuraava vaihe, kun sinun tarpeesi on selvinnyt, on selvittää maksukykysi. Lopuksi Nordea antaa sinulle ehdotuksen lainan määrästä sekä lyhennyksen määrästä kuukausitasolla.

Nordean asuntolainalaskuri

Asuntolainalaskurimme

Katso meidän ilmainen asuntolainalaskuri täältä.

Asuntolainalaskurimme

Voit myös katsoa meidän ilmaisen asuntolainalaskurin täältä.

Muiden pankkien laskurit

Katso millaisia laskureita muut pankit tarjoavat.

3 Comments

Leave A Response

* Denotes Required Field