Laina laskuri

Hankinnassa uusi asunto tai vaikkapa auto? Lähes kaikki meistä ovat jossain elämänsä vaiheessa jonkin ison hankinnan edessä. Harvemmilla kuitenkaan on yksin varaa näihin elämän suurimpiin investointeihin. Apu löytyy usein esimerkiksi pankkilainasta, joka mahdollistaa näiden suurimpienkin investointien tekemisen. Sopivan lainan hakeminen voi kuitenkin tuntua aluksi haasteelliselta. Tähän tilanteeseen ovat apuna mm. pankkien ja erilaisten rahoitusyhtiöiden tarjoamat laina- tai rahoituslaskurit.

Ennen laskurin käyttöä on hyvä ottaa selvää tietyistä lainaan liittyvistä asioista. Yksi tärkeimmistä asioista on lainan koko. Summan on hyvä olla realistinen, ei liian pieni eikä liian suuri. Mieti myös erittäin tarkkaan, mihin korkoon haluat lainasi sitoa. Koron suuruus selviää tarkastelemalla lainan todellista vuosikorkoa. Tutustu huolellisesti eri vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi se parhaiten sopiva korko. Laina-ajan kanssa on myös oltava realistinen. Tietenkin, mikäli taloudellinen tilanteesi vain sallii, on lainaa hyvä lyhentää mahdollisimman nopeasti. Korot vievät aina osan tuloistasi.

Nopein tapa löytää laskuri on usein kysyä sitä suoraan omalta pankiltasi. Lainaa haettaessa on kuitenkin hyvä olla valmis myös kilpailuttamaan eri pankkien antamat lainatarjoukset. Oma pankkisi ei siis välttämättä ole aina se edullisin, jo pienetkin erot vaikkapa lainan korkoprosenteissa voivat pitkällä aikavälillä olla suuriakin rahallisia summia.

Useimpien lainalaskurien avulla voit laskea niin lainasi kuukausierän, laina-ajan pituuden, koron ja lainan kokonaishinnan korkoineen kaikkineen. Sinun on yleisesti tiedettävä kohde, eli se hankinta tai investointi jota lainarahalla aiot rahoittaa sekä määriteltävä sinulle itsellesi sopiva kuukausierä tai esimerkiksi vaihtoehtoisesti laina-ajan pituus.

Voit siis usein valita laskettavaksi joko lainan kuukausierän tai laina-ajan pituuden. Kuukausierän valitessasi täytyy sinun valita lainan käyttötarkoitus, esimerkiksi asunnon osto, rakentaminen, opiskelu tai jokin muu, lainan määrä, lyhennystapa sekä laina-aika. Lainan määrää laskettaessa täytyy sinun yleisesti ilmoittaa lainan käyttötarkoitus, lyhennystapa, laina-aika, kuukausierä sekä lainan korko.

Leave A Response

* Denotes Required Field