lainalaskuri op

Oletko aikeissa hakea lainaa Osuuspankilta tai suunnitteletko sitä? Etsitkö lainalaskuria? Osuuspankin lainalaskurin avulla voit laskea juuri sinulle sopivan lainan. Op:n lainalaskuri on hyvin yksinkertainen. Sinun on vain tiedettävä tarkoitus, johon lainaa haet sekä päätettävä laskettava tieto. Lainan tarkoitus voi olla esimerkiksi asuntolaina, kulutus tai ajoneuvo. Laskettava tieto voi olla lainan kk-erä, lainan määrä tai lainan aika. Op:n lainalaskuriin pääset tästä: https://www.op.fi/op/henkiloasiakkaat/lainat/lainalaskuri?id=20103

Valitset siis vain lainan määrän, haluamasi maksuajan sekä mahdollisen koron lainalle. Sitten Op:n lainalaskuri laskee sinulle kuukausierän lainan lyhentämiseksi. Laskuri laskee sinulle myös lainan todellisen vuosikoron sekä lainan lyhennyserien yhteenlasketun määrän. Saat selville myös lainan kokonaishinnan, eli sen kuinka kalliiksi laina kokonaisuudessaan tulee korkoineen kaikkineen.

Lainan hakuun liittyy aina tiettyjä kysymyksiä, joihin on hyvä etsiä vastaukset hakuprosessin aikana. Yksi tärkeimmistä asioista on lainan koko. Kuinka paljon lainaa tarvitset? Onko summa realistinen, eikä yli- tai aliarvioitu? Esimerkiksi liian isosta lainasta syntyvät korot voivat olla suuriakin rahallisia menetyksiä. Paras vaihtoehto on siis tasan sellainen summa, minkä oikeasti tarvitset.

Oletko miettinyt lainalle sopivaa korkoa? Mieti ja vertaile tarkkaan, mihin korkoon haluat lainasi sitoa. Koron oikea suuruus selviää tarkastelemalla lainan todellista vuosikorkoa. Ota huomioon myös se, että jos korko on tällä hetkellä suhteellisen matala, ei se automaattisesti tarkoita sitä, että se on matala vielä muutamankin vuoden kuluttua. Tutustu siis tarkkaan erilaisiin vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi juuri se parhaiten sopiva korko.

Millaisella aikataululla pystyt maksamaan lainan takaisin? Laina-ajan kanssa on myös pyrittävä realistisuuteen, sen on oltava sopiva ja todelliseen tilanteeseen perustuva. Tietenkin, mikäli taloudellinen tilanteesi vain antaa periksi, on lainaa hyvä lyhentää mahdollisimman nopeasti. Korot vievät aina osan tuloistasi.

Alta löydät vielä kiteytetyn listan niistä avainkysymyksistä, jotka lainanhakijan on hyvä kysyä itseltään lainatarjousta tutkiessaan:

– Onko hakemasi laina sopivan kokoinen?

– Mikä on lainan viitekorko? Onko se sinulle se sopivin?

– Mikä on lainan marginaali?

– Onko laina-aika taloustilanteeseesi sopiva?

– Tarvitsetko mahdollisesti vakuutukset yllättävien tilanteiden vuoksi, esim. työttömyyden tai vakavan sairastumisen varalle?

2 Comments

Leave A Response

* Denotes Required Field