Lainalaskuri säästöpankki

Suunnitteletko lainan hakemista Säästöpankilta? Säästöpankin lainalaskurin avulla voit laskea lainaasi kuukausierän tai laina-ajan pituuden. Pystyt myös arvioimaan lainan määrää sinulle sopivan kuukausierän ja laina-ajan perusteella. Laskuriin pääset tästä: http://www.saastopankki.fi/lainalaskuri . Tärkeätä on kuitenkin muistaa, etteivät laskurin antamat luvut ole lopullisia ja lopullisen lainasi tiedot eivät aina ole täysin samat kuin laskurin antamat tiedot.

Voit siis valita laskettavaksi joko lainan kuukausierän tai laina-ajan pituuden. Kuukausierän valitessasi täytyy sinun valita lainan käyttötarkoitus (asunnon osto, rakentaminen, opiskelu, muu), lainan määrä, lyhennystapa (tasaerä, annuiteetti, tasalyhenteinen) sekä laina-aika. Lainan määrää laskettaessa täytyy sinun ilmoittaa lainan käyttötarkoitus, lyhennystapa, laina-aika, kuukausierä sekä lainan korko.

Tasaerä tarkoittaa sitä, että lainan kuukausierät pysyvät saman suuruisina joka kuukausi. Sinun ei tarvitse tietää laina-aikaa tarkasti etukäteen. Viitekoron noustessa laina-aika pitenee ja viitekoron laskiessa aika lyhenee. Tasalyhennyksessä lainan lyhennykset ovat aina saman suuruisia, mutta kuukausierä vaihtelee koron liikkeiden mukaan. Tasalyhennys on hyvä vaihtoehto jos haluat lyhentää lainaasi nopeasti. Annuiteettilainassa kaikki kuukausierät ovat myöntämishetkellä saman suuruisia ja laina-aika on tiedossa. Korkojen muuttuessa kuukausierä muuttuu, mutta laina-aika pysyy samana.

Valitessasi lainan tarpeen laskuri myös räätälöi jokaiseen tarpeeseen selkeytetyt kysymykset, joiden avulla voit laskea niin lainan määrää kuin kuukausierän suuruuttakin. Kysymyksiin kuuluu myös muita tarkentavia osioita, joiden avulla lainan ominaisuuksia voidaan määritellä. Esimerkiksi jos olet hakemassa lainaa rakentamista varten, kysyy laskuri onko sinulla mahdollisesti edellistä asuntoa, jonka aiot myydä ja paljonko sen myyntihinta on. Edellisen asunnon myymisen voidaan olettaa pienentävän tarvittavan lainan suuruutta.

Ennen laskurin käyttöä on siis otettava selvää tietyistä lainaan liittyvistä asioista. Yksi tärkeimmistä asioista on lainan koko. Summan on hyvä olla realistinen, ei liian pieni eikä liian suuri. Esimerkiksi liian isosta lainasta syntyvät korot voivat muodostua suuriksikin rahallisiksi menetyksiksi. Pohdi myös erittäin tarkkaan, mihin korkoon haluat lainasi sitoa. Koron suuruus selviää tarkastelemalla lainan todellista vuosikorkoa. Tutustu siis tarkkaan erilaisiin vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi juuri se parhaiten sopiva korko. Laina-ajan kanssa on myös oltava realistinen. Tietenkin, mikäli taloudellinen tilanteesi vain antaa periksi, on laina hyvä lyhentää mahdollisimman nopeasti. Korot vievät aina osan tuloistasi.

Leave A Response

* Denotes Required Field