OP asuntolainalaskuri

Oletko hakemassa asuntolainaa tai harkitset ainakin sen hakemista? Lainatarjousta ihmetellessä kannattaa kiinnittää näihin asioihin huomiota.

Aloita katsomalla lainan kokoa. Onko se todella sinulle sopiva, jos mietit omia tarpeitasi sekä maksukykyäsi. Liian isoa lainaa ei kannata myöskään ottaa, koska korot ovat lopulta kymmeniä tuhansia kun puhutaan asunnon ostamisesta. Sopiva vaihtoehto on aina mahdollisimman pieni, eli juuri sellainen millä saat sen mitä haluat.

Toinen asia on lainan korko. Mihin haluat sitoa lainasi koron ja kuinka suuri se on. Matalat korot nyt eivät tarkoita sitä, että ne ovat matalia vuoden päästä. Voit toki myös katsoa historiallista kulkua lainan koroissa. Silloin tosin kannattaa muistaa, että koroissa on ollut isojakin piikkejä, kuten 1990 – luvun alussa. Aina on mahdollista, että niin käy uudestaan. Silloin pitää olla hyvä vararahasto, mistä voi ottaa rahaa korkoihin, jos korkotasosi ei ole suojattu.

Entä mikä on sinulle sopiva laina-aika? Jos maksukykysi antaa mahdollisuuden niin taloudellisesta näkökulmasta on aina järkevää lyhentää laina mahdollisimman nopeasti. Korot syövät tulojasi tappavan tasaista tahtia.

Onko lainasi suojattu jotenkin? Tarvitset vakuutuksen, jos jotain epämukavaa ja yllättävää sattuu. Kuinka lainasi käyttäytyy jos yleinen taloustilanne heittelee. Näistä asioista kannattaa aina puhua lainatarjousta ottaessa.

Viimein asia on mahdollinen lyhennysvapaa. Jos sattuu tulemaan tilanne, että rahaa pitää käyttää johonkin tärkeämpään niin onko mahdollista saada vapaata lyhentämisestä kuukaudeksi tai useaksi, ehkä jopa vuodeksi. Tämä asia kannattaa sopia ennakkoon.

OP asuntolainalaskuri

Osuuspankin laskuri on hyvin yksinkertainen. Valitset lainan  määrän, haluamasi maksuajan sekä mahdollisen koron lainalle.

Tämän jälkeen laskuri laskee sinulle kuukausierän lainan lyhentämiseksi. Laskuri antaa sinulle myös todellisen vuosikoron, lainan lyhennyserien määrän. Saat myös lainan kokonaishinnan eli näet suoraan kuinka kalliiksi laina tulee korkoineen.

Jos olet OP:n asiakas niin saat ehdotuksen potentiaalisesti osuuspankin omasta bonuksesta, jonka voit saada.

OP asuntolainalaskuri

Asuntolainalaskurimme

Katso meidän ilmainen asuntolainalaskuri täältä.

Muiden pankkien laskurit

Katso millaisia laskureita muut pankit tarjoavat.

2 Comments

Leave A Response

* Denotes Required Field