OP lainalaskuri

Suunnitteletko lainan hakemista ja etsit lainalaskuria? Osuuspankki tarjoaa käyttöösi helppokäyttöisen lainalaskurin, jonka avulla voit laskea itsellesi parhaiten sopivan lainan. Kaikki mitä sinun täytyy tietää etukäteen, ovat lainan tarkoitus, eli se syy minkä vuoksi lainaa haet sekä päätettävä laskettava tieto. Lainan tarkoitus voi olla asuntolaina, kulutus tai ajoneuvo. Laskettava tieto voi olla lainan kk-erä, lainan määrä tai lainan aika. Op:n lainalaskuriin pääset tästä: https://www.op.fi/op/henkiloasiakkaat/lainat/lainalaskuri?id=20103

Op:n lainalaskuria käyttäessäni siis valitset lainan määrän, haluamasi maksuajan sekä mahdollisen koron lainalle, ja laskuri laskee sinulle lainan kuukausittaisen lyhennyserän. Saat tietoosi myös lainan todellisen vuosikoron ja lyhennyserien kokonaismäärän. Op:n lainalaskuri laskee sinulle myös lainan kokonaishinnan, eli sen kuinka paljon laina kokonaisuudessaan tulee kustantamanaan korkoineen kaikkineen.

Yleisesti lainan hakemiseen liittyy aina myös tiettyjä kysymyksiä, joihin on hyvä etsiä vastaukset hakuprosessin aikana. Yksi tärkeimmistä asioista on lainan koko. Kuinka paljon lainaa tarvitset? Hae lainaa vain juuri sen verran kuin tarvitset, ei yhtään enempää eikä vähempää. Esimerkiksi liian isosta lainasta syntyvät korot voivat muodostua suuriksikin rahallisiksi menetyksiksi. Paras vaihtoehto on siis tasan sellainen summa, minkä oikeasti tarvitset.

Entä lainan korko? Koron oikea suuruus selviää tarkastelemalla lainan todellista vuosikorkoa, jonka esimerkiksi Op:n lainalaskuri sinulle laskee. Muistathan myös sen, että vaikka jos korko on tällä hetkellä suhteellisen matala, ei se automaattisesti tarkoita sitä, että se on matala vielä muutamankin vuoden kuluttua. Tutustu siis tarkasti erilaisiin vaihtoehtoihin ja valitse juuri sinulle sopiva korko.

Yksi tärkeä asia on myös laina-aika, jonka on oltava mahdollisimman realistinen. Tietenkin, mikäli taloudellinen tilanteesi vain antaa periksi, on lainaa hyvä lyhentää mahdollisimman nopeasti. Korot vievät aina osan tuloistasi.

Kysy itseltäsi lainaa hakiessasi siis aina seuraavat kysymykset:

– Onko hakemasi laina sopivan kokoinen?

– Mikä on lainan viitekorko? Onko se sinulle se sopivin?

– Mikä on lainan marginaali?

– Onko laina-aika taloustilanteeseesi sopiva?

– Tarvitsetko mahdollisesti vakuutukset yllättävien tilanteiden vuoksi, esim. työttömyyden tai vakavan sairastumisen varalle?

Leave A Response

* Denotes Required Field