osuuspankki lainalaskuri

Lainaa hakiessa on hyvä ottaa huomioon ja tarkastella useita erilaisia lainaan liittyviä seikkoja. Yksi tärkeimmistä asioista on lainan koko. Kuinka paljon lainaa tarvitset? Onhan summa realistinen, ei yli- eikä aliarvioitu? Esimerkiksi liian isosta lainasta syntyvät korot voivat olla suuriakin rahallisia menetyksiä. Paras vaihtoehto on siis juuri niin pieni summa, että saat sillä vain sen mitä haluat.

Entäs lainan korko? Pohdi tarkkaan, mihin korkoon haluat lainasi sitoa. Kuinka suuri korko on? Koron suuruus selviää tarkastelemalla lainan todellista vuosikorkoa. Ota huomioon myös se, että jos korko on nyt matala, ei se tarkoita suoraan sitä, että se on matala vielä muutaman vuodenkin kuluttua. Tutustu siis tarkkaan erilaisiin vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi juuri se parhaiten sopiva korko.

Millaisen laina-ajan tarvitset? Ajan kanssa on myös oltava realistinen. Tietenkin, mikäli taloudellinen tilanteesi vain antaa periksi, on laina hyvä lyhentää mahdollisimman nopeasti. Korot vievät aina osan tuloistasi.

Oletko aikeissa hakea lainaa Osuuspankilta? Osuuspankin lainalaskurin avulla voit laskea juuri sinulle sopivan lainan. Se on myös hyvin yksinkertainen. Sinun on vain tiedettävä tarkoitus, johon lainaa haet sekä päätettävä laskettava tieto. Lainan tarkoitus voi olla esimerkiksi asuntolaina, kulutus tai ajoneuvo. Laskettava tieto voi olla lainan kk-erä, lainan määrä tai lainan aika. Osuuspankin lainalaskuriin pääset tästä: https://www.op.fi/op/henkiloasiakkaat/lainat/lainalaskuri?id=20103

Valitessasi lainan kuukausierän, saat tietää kuinka paljon maksaisit lainastasi kuukausittain. Tällöin lainanmaksutavan oletuksena on tasaerä. Valitessasi lainan määrän, saat tietää kuinka suurta lainaa pystyisit maksamaan valitsemallasi kuukausierällä ja laina-ajalla. Valitessasi laina-ajan, saat tietää miten pitkäksi laina-aika muodostuisi.

Valitset siis vain lainan määrän, haluamasi maksuajan sekä mahdollisen koron lainalle. Sitten Osuuspankin lainalaskuri laskee sinulle kuukausierän lainan lyhentämiseksi. Laskuri laskee sinulle myös lainan todellisen vuosikoron sekä lainan lyhennyserien yhteenlasketun määrän. Saat selville myös lainan kokonaishinnan, eli sen kuinka kalliiksi laina kokonaisuudessaan tulee.

Leave A Response

* Denotes Required Field