Rahoituslaskuri

Rahoituspalveluita ja rahoituslaskureita tarjoavat rahoitusyhtiöt, kuten mm. OP-Pohjola, Nordea ja Danske Bank. Rahoitusyhtiö on nimensä mukaan rahoitusta tarjoava yritys. Yhtiöiden yleisimpiä rahoitusmuotoja ovat leasing, factoring sekä osamaksukaupan rahoitus.

Leasing-muotoja on kaksi, käyttö- ja rahoitusleasing. Rahoitusleasing tarkoittaa sitä, että rahoitusyhtiö hankkii vuokrattavan esineen suoraan tuottajalta tai maahantuojalta vuokrattavaksi kolmannelle, eli esim. auton vuokraajalle. Käyttöleasing tapahtuu ilman rahoitusyhtiön toimintaa, jolloin tuottaja tai maahantuoja toimii itse vuokranantajana.

Factoring-rahoitus tarkoittaa laskusaatavien rahoitusta. Rahoitusyhtiö siis rahoittaa myyjän kauppaa ostamalla myyjän laskusaatavat tai myöntämällä luottoa myyjän laskusaatavia vastaan. Jos rahoitusyhtiö ostaa laskusaatavat, siirtyy luottotappioriski yhtiölle ja mikäli rahoitusyhtiö myöntää luottoa, niin säilyy luottotappioriski myyjällä.

Osamaksukaupan rahoitus tarkoittaa sitä, että myyjän ja ostajan väliset osamaksusopimukset siirtyvät rahoitusyhtiölle. Myyjän ei siis tarvitse itse rahoittaa sopimuksiaan eikä huolehtia mahdollisesta perinnästä. Myyjällä tai rahoittajalla on omistusoikeus kaupan kohteeseen kunnes ostaja on maksanut viimeisen maksuerän.

Ottaessasi luottoa rahoitusyhtiöltä, et yleisesti tarvitse erillistä vakuutta vaan joko saatava tai kohde jolle rahoitusta haet, toimii itsessään vakuutena. Jotkut rahoitusyhtiöt tarjoavat myös täysin vakuudettomia kulutusluottoja, esim. luottokorttiluottoja.

Rahoituslaskuria käytetään useimmiten joidenkin rahoitusta vaativien hankintojen yhteydessä. Yksi yleisimmistä tällaisista hankinnoista on auto. Muita yleisiä hankintoja ovat mm. vene tai moottorikelkka. Rahoituslaskurin avulla voit laskea helposti eri vaihtoehtoja esim. haluamallesi osamaksurahoitukselle. Rahoituslaskuria on hyvä käyttää apuna silloin, kun haluat arvioida hankintasi kokonaishintaa ja maksuerien suuruutta.

Rahoituslaskuriin täytät yleisesti hankinnan hinnan, lainaosuuden, mahdollisen käsirahan sekä valitset koron ja laina-ajan. Laskuri laskee puolestasi kuukausierän suuruuden, joka koostuu siis lainaosuudesta ja korosta, sekä hankinnan lopullisen hinnan korkokulujen jälkeen.

2 Comments

Leave A Response

* Denotes Required Field