Tapiola asuntolainalaskuri

Kiinnostaako Tapiolan asuntolainalaskuri? Oletko hakemassa asuntolainaa juuri nyt tai miettimässä sen hakemista? Lue nämä lyhyet vinkit ensin ja pohdi lainaasi niiden kautta.

  • Millaista lainasummaa olet hakemassa? Asuntolainojen summat ovat normaalisti suuria suhteessa palkkatuloihin, joten liian suurta lainaa ei kannata lähteä hakemaan. Miksi? Koska korot nostavat sitä summaa vielä huomattavasti itse lainan lisäksi. Ota juuri sellainen laina kuin oikeasti tarvitset, eikä euroakaan ylimääräistä.
  • Mikä olisi paras korko juuri sinulle? Oletko tutkinut eri korkovaihtoehtoja? Nyt korot ovat halpoja, mutta on aina mahdollista, että ne nousevat jopa todella korkealle. Ota tämä huomioon. Lue täältä lisää vinkkejä.
  • Seuraava asia listalle on laina-aika! Lainaa on suurimmassa osassa tapauksissa järkevintä maksaa mahdollisimman nopeasti pois, paitsi jos sinulla on esimerkiksi vuokralainen kuka lyhentää lainaa tavallaan puolestasi. Jos asut kuitenkin itse asunnossa niin silloin laina tulisi eliminoida nopeasti pois. Kuinka nopeasti voisit lainan maksaa pois?
  • Tarvitsetko lainalla jossain vaiheessa lyhennysvapaata? Tiesitkö, että on mahdollista että jätät jossain vaiheessa lyhennyksiä maksamatta. Tämän voi sopia kun tekee lainasopimusta. Vapaa voi olla kuukauden tai useamman, jossain tapauksessa jopa vuoden, jos vain sovit niin. Tarvitseko joskus tälläistä järjestelyä?
  • Kuinka aiot suojata lainasi? Tiesitkö, että Suomessakin moni jää puille paljaille sen takia, että heillä on talo ostettu lainalla ja talo on mennyt syystä tai toisesta alta ja laina on jäänyt maksettavaksi. Kysy pankista vaihtoehtoja!

Tapiola asuntolainalaskuri

Laskurin käyttö tapahtuu valitsemalla ensin selvitettävä asia. Se voi olla lainan määrä, laina-aika tai lyhennyksen määrä. Sen jälkeen käyttö on hyvin helppoa.

Lyhennystä laskiessa valitset  lainan määrän ja laina-ajan. Tämän jälkeen voit valita maksutapoja eli otatko annuiteettilyhennyksen, tasalyhennyksen vai kiinteän tasaerän.

Tämän jälkeen valitaan kuinka monta kertaa vuodessa lainaa lyhennetään. Vaihtoehtoja on 12, 4 tai 2. Lopuksi vielä valitaan lainan korko.

Lopputulos näyttää tältä:

Tapiola asuntolainalaskuri

 

Voit myös ladata koneellesi esimerkki pdf-tiedoston, jossa on asuntolainan lyhennyssuunitelma. Tässä esimerkki 100 000 euron lainalle. Saat vastaavan arvion meidän laskuristamme suoraan sähköpostii tai heti koneesi näytölle.

Tapiolan asuntolainalaskuri

Asuntolainalaskurimme

Katso meidän ilmainen asuntolainalaskuri täältä.

Muiden pankkien laskurit

Katso millaisia laskureita muut pankit tarjoavat.

3 Comments

Leave A Response

* Denotes Required Field